Malzemeler
4-6 adet dondurulmus sudak fileto
1 çay kasığı tuz
1 çay kasığı karabiber
3 yemek kasığı taze kasar rendesi
2 yemek kasığı un
2 adet yumurta
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanısı
Önce sudak balıklarına tuz ve karabiber serpistirelim. Sonra balıkları kasar rendesine batırıp,
her tarafını iyice bulayalım. Hatta bastırarak peynirlerin iyice yapısmasını sağlayalım. Öte
yandan bir tabağa un serpistirip bir kasede de yumurtaları çırpalım. Bir taraftan da tavaya yağı
aktaralım ve orta ısıdaki atesin üzerine oturtalım. Simdi de peynire bulanmıs balıkları una
batırıp, oradan çıkarıp, yumurtanın içine daldırıp, iyice kaplayalım. Hiç vakit kaybetmeden
kızgın yağın içine atıp, arkalı önlü 7-8 dakika kadar kızartalım. Serviste yanına haslanmıs
patates dilimleri, mayonez veya tartar sos çok yakısır.
- SUDAK TAVA TARİFİ
- LAPİN ÇORBASI TARİFİ
- KUPES IZGARA TARİFİ
- TAZE BAHARATLA TATLANDIRILMIS MIRMIR
- BULGURLU SAZAN (Beysehir Konya) TARİFİ
- PATATES PÜRESİ ÜZERİNE LAHANA SARMA SAZAN BALIĞI
- İSLİ FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- BADEMLİ FENER BALIĞI TARİFİ
- FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- FENER ÇÖP ŞİŞ TARİFİ
- ZEYTİN SOSLU FENER BALIĞI (İTALYA) TARİFİ
- FENER BALIĞI KAVURMA TARİFİ
- FENER BALIĞI BUĞULAMA TARİFİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder