750 gram sardalya
1 adet kuru soğan
2 dis sarımsak
1 su bardağı ufalanmıs ekmek içi
3 çorba kasığı kus üzümü
3 çorba kasığı çam fıstığı
2 çorba kasığı kasar rendesi
1 çorba kasığı kıyılmıs maydanoz
3 adet defneyaprağı
1 adet limon
1 çorba kasığı seker
5 çorba kasığı zeytinyağı
1 çorba kasığı sirke
Tuz
Dolma baharı
Hazırlanısı
Sardalyaları kafalarını koparınız ve içlerini basparmağınızla temizleyiniz. Üstündeki pulları
da parmaklarınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz. Kıyılmıs soğan ile
sarımsağı zeytinyağında sote ediniz. Üzüm, çamfıstığı ve iki kasık ayırarak ekmek içini ilave
ediniz. Birkaç dakika kavurup soğumaya bırakın. Sekerin yarısını, maydanoz, peynir ve
baharatı ilave ediniz. Karısımı balık fileto üstüne bolca koyunuz ve üstünü diğer bir fileto ile
kapatınız. Bu islemi filetolar bitene kadar tekrarlayınız. Filetoları hafif yağlanmıs bir tepsiye
diziniz ve balıkların üstüne bir çorba kasığı yağ gezdiriniz. 200 c ye ısıtılmıs fırında 15 dakika
pisiriniz.
- SİCİLYA USULÜ SARDALYA TARİFİ
- SARDALYALI VE ANÇUUEZLİ KANEPE TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA TARİFİ
- İSPANYOL USULÜ ÇİPURA TARİFİ
- KİREMİTTE ÇİPURA TARİFİ
- ISPANAKLI ÇİPURA (6 Kisilik ) TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA ÇİPURA TARİFİ
- ÇİPURA ŞİŞ TARİFİ
- TUZDA ÇİPURA TARİFİ
- ROKA SOSLU ÇİPURA (Fransa) TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ ÇİPURA TARİFİ
- ÇİPURA IZGARA TARİFİ
- FIRINDA ÇİPURA TARİFİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder