1,5-2 kg'lık mercan
1 bas sarımsak
2 çorba kasığı sirke
Yaklasık 1 su bardağı su
600 gr kiraz domates
6 çorba kasığı zeytinyağı
2 çorba kasığı kıyılmıs maydanoz
2 dilim kızarmıs ekmek,
Tuz
Hazırlanısı
Balıkları temizleyin. Karın kısmını yarıp, iç ve dıs kısımlarını yıkayıp kurulayın. Kızarmıs
ekmeklerin kabuğunu bıçakla keserek alın ve dilimleri küçük küpler halinde doğrayın.
Sarımsağın dislerini tek tek ayıklayın. 2 tanesini ayırarak kalanları kabuklu olarak bir kaseye
koyun. Üzerine 1 çorba kasığı zeytinyağı gezdirip tuz, kıyılmıs tatlı biber, küp doğranmıs
kabuksuz ekmek ve maydanozun yarısını ilave edip harmanlayın. Balıkların iç kısmını
hazırladığınız ekmekli karısım ve sarımsakla doldurun. Ayırdığınız sarımsakların kabuklarını
soyup dilimleyin. Balıkları genis bir tencereye dizin. Üzerine 4-5 çorba kasığı zeytinyağı
gezdirin. Tuz ekip, sirke ve suyu ilave edin. Domateslerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye
kesin ya da ince ince dilimleyin. Kalan maydanozu ekleyin. Sarımsak dilimleri ve domatesli
karısımı balığın üzerine ilave edin. Tencereyi atese koyun. Kısık ateste bir süre kapağı kapalı,
bir süre açık olarak yaklasık 20-30 dakika pisirin. Pisme süresi balığın büyüklüğüne göre
değisebilir. Çatalın ucunu balığın etli kısmına batırarak pisip pismediğini kontrol edin.
Atesten alıp kıyılmıs maydanozla süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.
- SARIMSAK VE DOMATESLİ MERCAN TARİFİ
- GÜVEÇTE MERCAN BALIĞI TARİFİ
- AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ
- TUZDA PİSİRİLMİS MERCAN TARİFİ
- MERCAN BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA MERCAN TARİFİ
- BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
- GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ
- SANBERTEN USULÜ KALKAN TARİFİ
- TARTAR SOSLU KALKAN TAVA TARİFİ
- KALKAN FIRINDA TARİFİ
- TAVADA BADEMLİ KALKAN (İTALYA) TARİFİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder