12 Şubat 2012 Pazar

PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ

Malzemeler
2 palamut
Zeytinyağı
1 soğan ince kıyılmıs
2 dis sarımsak ince kıyılmıs
1 defneyaprağı
2 orta boy domates
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
Tuz
2 su bardağı su
Yarım bağ kıyılmıs maydanoz
Domates suyu
Hazırlanısı
Palamutları enlemesine dilimleyip dibi yağlanmıs bir tepsiye dizin. Bir tencerede kızdırdığınız
yağa soğanı ilave edip 3-4 dakika kavurduktan sonra, tavla zarı gibi doğradığınız domates,
havuç ve patateslerle sarımsak ve defneyaprağını katın. 2 dakika daha kavurup domates
suyunu, tuzunu ilave ederek ağır ateste yarım saat pisirin. Bunları tepsideki balıkların üzerine
boca edip tekrar pisirin. Soğuduktan sonra üzerine maydanoz serperek sofraya alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder