11 Şubat 2012 Cumartesi

ORFOZ ŞİŞ TARİFİ

Malzemeler
800 gram orfoz fileto
3 çorba kasığı zeytinyağı
Yeterince un
Tuz
Sos için
1 adet domates
2 adet tatlı veya acı biber
3-4 dis sarımsak
2 adet taze soğan
1 adet küçük soğan
1 adet limon
7-8 adet defneyaprağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanısı
Yaklasık 2 kiloluk bir orfozdan çıkardığınız filetoyu, sise dizeceğiniz boyutlarda kesin. Bir
kapta 3 çorba kasığı zeytinyağı ve yeterince tuzu karıstırın. Orfozu bu karısıma bulayın.
Yaklasık 1 saat bu sekilde buzdolabında bekletin. Orfozun üzerine süreceğiniz sos için 1 adet
kabuğu soyulmus domatesi, çekirdek yatakları çıkarılmıs biberleri, kabukları soyulmus soğan
ve sarımsakları, taze soğanları, tuz ve karabiber ekleyerek, blenderdan geçirin. Çok az una
buladığınız orfozu sise dizin. Hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla orfozun üzerine sürün.
Limonu ince dilimler seklinde kesin. Sise 1 dilim limon, 1 adet defneyaprağı ve orfoz dizin.
Orfozun hemen arkasından 1 dilim limon ve 1 adet defneyaprağını sise takın. Orfozun bir
yanma limon dilimi diğer yanma defneyaprağının gelmesi gerekir. Tüm malzemeler bitene
dek bu islemi tekrarlayın. Orta hararetteki bir ızgarada balığı yumusayana dek pisirin. Servis
tabağına aldığınız orfoz sisi dilerseniz üzerine sürdüğünüz biberli sosu ile birlikte servis
yapabilirsiniz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa