11 Şubat 2012 Cumartesi

ISPANAKLI ÇİPURA (6 Kisilik ) TARİFİ

Tart için gerekli malzeme:
850 gr çipura balığı
30 adet iri ıspanak yaprağı
1,5 su bardağı taze krema
2 yumurta akı,
1 adet limon
Tuz,
Birkaç tane karabiber
Sos için;
4,5 çorba kasığı tereyağı
3 çorba kasığı un
2 adet taze soğan
1 çorba kasığı acı hardal
3 kepçe balık suyu
2 çorba kasığı sirke ile karıstırılmıs su,
1 tutam toz seker,
Tuz,
Karabiber
Hazırlanısı
Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmis suda haslayın. Balıketini
robottan geçirin. Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıstırılmıs yumurta aklarını mikserle
çırpıp balıketine ilave edin ve karıstırın. Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın. Altı
adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dısarıya sarkacak sekilde ıspanak yapraklarıyla
döseyin. Ortasına balık ezmesini doldurup sarkan ıspanakları üzerine kapatın. 200 dereceye
ayarlanmıs fırında 20 dakika kadar pisirin. Kıyılmıs soğanları 1,5 kasık tereyağında sote edin.
Sirkeli su ile ıslatıp 1 tutam tuz, karabiber serpin. Atesten alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika
bekletin. Mikserle karıstırıp hardal ve seker ekleyin. 1,5 kasık tereyağı ile unu pembelestirin.
Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıstırın. 5 dakika pisirip soğanlı karısıma
ekleyin. Kalan tereyağını katın. Dilerseniz üzerini nar taneleriyle süsleyip sos esliğinde servis
yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder