12 Şubat 2012 Pazar

GÜMÜS BALIĞI IZGARA TARİFİ

Malzemeler
1 kg gümüs balığı
Sosu:
4 çorba kasığı elma sirkesi
4 çorba kasığı zeytinyağı
2 çorba kasığı domates salçası
1 dis sarımsak (dövülmüs)
1 çorba kasığı taze soğan (ince kıyılmıs)
1 tatlı kasığı tuz
1 kahve kasığı karabiber
Hazırlanısı
Bütün sos malzemesini büyük bir kâseye koyup karıstırınız. Gümüs balıklarını içine batırarak
her taraflarını sosa buladıktan sonra, kâseyi 4 saat bir kenarda bekletiniz. Önce ızgaranızı
iyice kızdırınız. Gümüs balıklarını ve sosunu ızgaraya sığacak bir tepsiye bosaltıp balıkları
düzgün biçimde yayınız. Tepsiyi ızgaraya yerlestirip balıkları 3 dakika, üstlerine sık sık
sosundan dökerek pisiriniz. Kasıkla balıkları çevirip, üstlerine gene sosundan dökerek 5
dakika, renkleri hafif pembelesene kadar pisiriniz. Tepsiyi ızgaradan alıp, gümüs balıklarını
delikli kepçeyle, ısıtılmıs bir servis tabağına çıkarınız. Üstlerine biraz sos gezdirip, kalan sosu
sosluğa bosaltarak yanında servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder